Al meer dan 20.000 euro gedoneerd,
 
de details kun je zien in dit overzicht

 

De goede doelen van 2019:

  

1. Motorcycle Support Nederland 

2. Edukans Malawi 

 

 

 

Motorcycle Support Nederland 

 

 

 Motorcycle Support Nederland is een stichting met ideële doelstelling; een sociale en maatschappelijk verantwoorde onderneming die in opdracht van anderen motoren en andere tweewielers demonteert en onderhoudt.

Motorcycle Support Nederland wil het nu nog onbereikbare werken in de motor- en tweewielerbranche, in al haar facetten binnen bereik brengen van mensen met een beperking die in dit soort werk geïnteresseerd zijn. Indien gewenst kan het de voorbereiding zijn naar betaald werk elders. De aard van het werk dat daar dan gedaan gaat worden, kan zelfs geheel anders zijn. Dit is mogelijk omdat Motorcycle Support Nederland de deelnemers de kans geeft zich algemene en specifieke werknemersvaardigheden eigen te maken die benodigd zijn om een werkzaam leven te kunnen leiden.

 

Motorcycle Support Nederland heeft de volgende kernwaarden hoog in het vaandel:

 

  • Iedereen moet dezelfde mogelijkheden geboden krijgen;
  • Iedereen heeft recht op een plek in de samenleving en moet volwaardig mee kunnen doen;
  • Iedereen heeft het recht anderen te kunnen ontmoeten;
  • Iedereen kan verantwoordelijkheid dragen;
  • Iedereen is leerbaar en kan zich ontwikkelen;
  • Iedereen moet een opleiding kunnen volgen waarbij instructie en examinering eventueel aangepast zijn en de beroepseisen gelijk blijven.

 

Vanuit deze kernwaarden ziet Motorcycle Support Nederland motoren, brommers en scooters als een ander middel dan de ‘standaard’ aangeboden middelen, om mensen met een lichte beperking te helpen aan een volwaardig werk en een volwaardig bestaan.

 Kijk voor meer informatie op http://motorcyclesupport.nl/site/stichting/stichting_msn/

 

 

 
 
Edukans Malawi
 
 

Ik ben Isa Smit (student aan de Pabo in Breda)

en ik ga eind april naar Malawi met Edukans.

 

Veel kinderen in Malawi worden van school gehaald door ouders omdat ze het gevoel hebben dat de kinderen beter thuis kunnen helpen dan naar school gaan. Dit komt doordat de scholen geen geld hebben voor goede leermiddelen, materialen en daarbij zijn de leerkrachten onderwijsinhoudelijk niet uitgerust om goed onderwijs te kunnen geven.

 

In Malawi ga ik twee weken helpen het onderwijs te verbeteren in samenwerking met Edukans. Om de kwaliteit van onderwijs daar te verhogen, gaan wij de leerkrachten in Malawi helpen zich te ontwikkelen. Daarbij geven wij een helpende hand in de overgrote klassen met vaak wel meer dan 100 leerlingen.

 

Om de leerkrachten zo optimaal mogelijk te kunnen helpen, kunnen ze deelnemen aan het professionaliseringsprogramma van Edukans dat meerdere jaren duurt. Dit kost alleen veel geld dat zij niet hebben. Om de leerkrachten toch te kunnen helpen, hebben ze sponsorgeld nodig. Het geld dat wij ophalen gaat geheel naar de trainingen van de leerkrachten in Malawi. Je draagt hierdoor bij aan een duurzame kwaliteitsverbetering.

 

 

Hieronder een filmpje om een beeld te scheppen van de scholen in Malawi en wat Edukans daar allemaal doet:

https://www.youtube.com/watch?v=eKPB622oyyU

 
 

 


 
 

 
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK